De mountainbikeroute in de Loonse en Drunense duinen wordt gezien als één van de mooiste routes binnen Nederland en is geschikt voor iedereen: van beginners tot gevorderden.

De route leidt je door alle soorten natuur die deze omgeving te bieden heeft: stuifzand, naald- en loofbossen en heide. Op de mountainbikeroute bevinden zich enkele prachtige panorama's vanaf waar je tussen het fietsen door kunt genieten van de prachtige uitgestrekte natuur. Het grootste gedeelte van de mountainbikeroute bestaat uit goed onderhouden singletrack. Hoe vaak je de route ook rijdt, de invloeden van de omgeving en van het weer zorgen ervoor dat deze nooit precies het zelfde is.

Je vindt op de mountainbike route door de Loonse en Drunense duinen geen stukken waar je meer dan een minuut lekker rechtdoor kunt fietsen zonder obstakels tegen te komen. Je bent constant bezig met het inschatten van afstand, snelheid en bochtjes terwijl je door de steeds wisselende ondergrond regelmatig zult moeten schakelen. Dit maakt de route vrij technisch, al zullen ook beginners de mountainbike route op een lager tempo goed kunnen rijden.

Lengte: ongeveer 25 kilometer

Een van de beginpunten van de route is bij “De Rustende Jager”, gelegen op ongeveer 2,5 km van onze camping.

Bij "de Rustende Jager" kan je de verplichte mountainbike sticker aanschaffen voor €12,00 per stuk, deze is 1 kalenderjaar geldig. Een dag vergunning kost € 5,00. Ook kan je hier (kinder) mountainbikes huren voor € 20,- per fiets per dag. Ook op de website van natuurmonumenten kan je de vergunning aanschaffen.

In de omgeving: 0km

Meer Activiteiten in de omgeving

Efteling

Overnachten dichtbij de Efteling

Bent u opzoek naar een camping of vakantiehuis vlakbij de Efteling? Recreatiepark Duinhoeve biedt diverse mogelijkheden voor een overnachting in de buurt van de Efteling. U kunt kamperen in uw eigen tent of caravan of in een van onze huurtenten. U kunt ook overnachten in een van onze huuraccommodaties zoals een duinvilla, chalet of vakantiehuis. De Efteling ligt op slechts 15 minuten rijden van ons park.

Efteling
Efteling

Beekse Bergen

Overnachten dichtbij de Beekse Bergen

Bent u opzoek naar een camping of vakantiehuis vlakbij de Beekse Bergen? Recreatiepark Duinhoeve biedt diverse mogelijkheden voor een overnachting in de buurt van de Beekse Bergen. U kunt kamperen in uw eigen tent of caravan of in een van onze huurtenten. U kunt ook overnachten in een van onze huuraccommodaties zoals een duinvilla, chalet of vakantiehuis.

Beekse Bergen
Beekse Bergen

VVVtilburg.nl

Bij VVV Tilburg kun je terecht voor tips en informatie over Tilburg. VVV Tilburg vind je in het Natuurmuseum Brabant, tegenover het Station Tilburg. Het gebouw is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en met eigen vervoer. Ook als bewoner en omwonende vind je bij ons inspiratie voor jouw verblijf in onze stad. Met VVV Tilburg als vertrekpunt ontdek je Tilburg in al haar vormen: kunst & cultuur, festivals & evenementen, attracties, de mooiste plekken in de natuur, winkelen, hotels en restaurants.

VVVtilburg.nl
VVVtilburg.nl