Recreatiepark Duinhoeve
Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Loonse en Drunense Duinen

  • Prachtig gebied met bossen en zandvlakten
  • Vele recreatiemogelijkheden
  • Op loopafstand van Recreatiepark Duinhoeve

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Werkelijk schitterend natuurgebied waar we u graag van laten genieten🤩

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen beslaat een oppervlak van 35 km² waarvan ongeveer 270 hectare aan stuifzand. Vanwege dit enorme gebied aan stuifzand is de bijnaam van het gebied ook wel De Brabantse Sahara. De Loonse en Drunense Duinen worden omringd door diverse plaatsen zoals Kaatsheuvel, Waalwijk, Drunen, Cromvoirt, Helvoirt, Biezenmortel, Udenhout en Loon op Zand. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen heeft u alle ruimte op de weidse zandvlakte en in de bossen. Ook de recreatiemogelijkheden in dit gebied zijn eindeloos. 

Een greep uit recensies op Google over Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ⤵

 

John Rooze


⭐⭐⭐⭐⭐


"Ik rijd er heerlijk paard, één van de aller mooiste plaatsen in Nederland om dat te doen"

 

Tiffany van Meekeren


⭐⭐⭐⭐


"Een lekker dagje wandelen met de hond. Nou, dat kun je hier prima doen. Ik vind het een prachtig gebied. Je hebt er bos, heide en een heerlijke plas waar honden zich prima in kunnen vermaken."

 

Martijn Dirkx


⭐⭐⭐⭐⭐


"Uniek landschap. Mooi gebied om te wandelen, hardlopen, mountainbiken en/of een terrasje te pakken bij een van de horecazaken rondom het park."

 

Vele recreatiemogelijkheden in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen vormen als het ware de 'achtertuin' van Recreatiepark Duinhoeve. Middels het voetpad achter de camping, de Oude Bossche Baan, bereikt u Landgoed en Monument Bosch en Duin waar u het natuurgebied betreedt. De Loonse en Drunense Duinen zijn rijk aan historie, cultuur en natuur & geliefd bij wandelaars, fietsers en sportievelingen. Ook kinderen spelen, ontdekken, klimmen en klauteren hier graag. Een aantal recreatiemogelijkheden voor u op een rij:

 

Wandelen en fietsen 🚶& 🚲

Op de website van Natuurmonumenten staan meerdere wandelroutes uitgelicht die allen door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen leiden. De routes variëren van 1 tot 5,5 kilometer maar uiteraard kunt u deze ook combineren. In het stuifzandgebied mag u zelf navigeren. Wandel kriskras door het zand en geniet van het moois dat de natuur te bieden heeft! Dat u na de tijd uw schoenen even moet legen vindt u vast niet erg. 

Natuurmonumenten heeft ook een aantal fietsroutes uitgestippeld die op diverse verharde en onverharde paden langs en door de Loonse en Drunense Duinen lopen. Deze routes zijn 43 en 67 km lang, maar uiteraard kunt u ook uw eigen tocht bepalen of een gedeelte van de route volgen. Onderweg zijn er veel mogelijkheden om op een terrasje plaats te nemen. Tip: huur een e-chopper en volg zo zeer ontspannen een fietsroute.

 
Uitkijkpunt Loonse en Drunense Duinen
 

Uitkijkpunt over de zandvlakte 👀

Het uitkijkpunt over de zandvlakte van De Loonse en Drunense Duinen, daar moet u eigenlijk geweest zijn tijdens uw vakantie. In één oogopslag ziet u de zandverstuiving, heide en bossen. Enkele minuten stilstaan of even op een bankje zitten, er is zoveel te zien dat u dit echt even op u moet laten inwerken. Neem uw fotocamera, schetsboek of yogamatje mee en geniet van dit uitzicht zoals u dat wilt!

 

Diverse sportieve activiteiten 🐎 & 🚵 & 🏃

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is voor vele sportievelingen een heerlijk gebied. Zo zijn er ruiterroutes te vinden voor een tocht met uw paard (ruiterpas verplicht). De wandelroutes zijn natuurlijk ook geschikt als hardlooproute en vormen een heerlijk begin of afsluiting van de dag. In de zomer raden wij het u niet aan om in de middag te gaan hardlopen. De temperatuur op en rond de zandvlaktes kunnen namelijk wel de 50 graden celsius bereiken. Andere sportieve mogelijkheden zijn yoga, frisbee of geocaching. Wellicht heeft u zelf ook nog ideeën voor sportieve activiteiten.

Ook zijn er speciale mountainbikeroutes in dit gebied. Deze zitten vol uitdagingen voor zowel beginners en gevorderden. Lees hierover meer op onze pagina.

Houdt bij alle sportieve activiteiten ten alle tijde het respect voor deze prachtige flora en fauna.

 
Rolstoelroute Loonse en Drunense Duinen
 

Rolstoelvriendelijk 🦽

Zand en een rolstoel zijn vaak een erg lastige en bovendien zware combinatie. Ook wanneer u afhankelijk bent van een rolstoel kunt u genieten van de Loonse en Drunense Duinen. De korte route naar het uitkijkpunt is verhard en zo krijgt u ook dit prachtige stukje Brabantse Sahara te zien. Tip: neem een verrekijker mee en 'kom dichter bij' diverse plekken van de Loonse en Drunense Duinen.

 

Met de kinderen 🤸

Wandelen of fietsen saai voor kinderen? Echt niet in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Neem ze mee op avontuur. In de Tweede Wereldoorlog bevond zich in dit gebied een munitiedepot, een tocht van 2,5 km laat u en uw kinderen zien welke sporen de bezetter heeft achtergelaten. Reuze spannend! Door even te rennen of rollen door het stuifzand beleven de kinderen ook de grootste lol. Of wat dacht u van de wandelroute Kapucijnenberg? Samen met de kinderen aandachtig luisteren en speuren naar diverse dieren die zich verschuilen in de bossen maar regelmatig even tevoorschijnkomen. Liep daar nou zomaar een das, hert of hagedis voorbij? 👀

Onze kindercamping in Noord-Brabant ligt dicht bij de leukste routes en activiteiten voor kinderen en is een fijne plek om te overnachten.

 
Loonse en Drunense Duinen met hond
 

Walhalla voor honden 🐶

Ook uw beste maatje zal het heerlijk vinden om de Loonse en Drunense Duinen te bezoeken. Heerlijk ravotten met andere dierenvriendjes, apporteren met de baas, banjeren door het water en er zijn voldoende takken te vinden. Hier wordt uw hond toch blij van? In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen zijn speciale hondenlosloopgebieden waar ze veel plezier beleven. Op de overige paden moet u uw hond aanlijnen.

 

Op excursie met een gids 🕵

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen biedt toeristen de mogelijkheid een excursie te boeken*. Een excursie met een natuurgids is reuze interessant en leerzaam. Door de kennis van deze gidsen leert u de Brabantse Sahara van top tot teen kennen. Boek een seizoensexcursie, thema-excursie, natuurbelevingstocht of cultuurhistorische wandeling voor een optimale beleving van dit prachtige natuurgebied in Noord-Brabant. Boek hier uw excursie.

 
Excursie Loonse en Drunense Duinen
 

Bent u ook enthousiast geworden?

De eindeloze mogelijkheden van De Loonse en Drunense Duinen maken vele vakantiegangers verliefd op dit prachtige stukje Nederland. En we 'waarschuwen' u vast; de kans is zeer klein dat u dit prachtige gebied slechts 1x wilt bezoeken. Wat is er nu fijner dan een vakantiehuisje of kampeerplaats vlak bij de Loonse en Drunense Duinen? Recreatiepark Duinhoeve grenst aan dit gebied en met slechts enkele minuten staat u met de voeten in het zand van de Brabantse Sahara. Ook beschikt ons vakantiepark over uitstekende faciliteiten zodat u nog even kunt ontspannen na uw avontuur in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. 

➤ Kies uw favoriete periode, boek een huisje of kampeerplaats, pak de koffers en genieten maar!

 
 
Swipe voor meer prachtige plaatjes ↔