Recreatiepark Duinhoeve
Vincent van Gogh

Van Gogh in Brabant

  • Erfgoedlocaties & monumenten
  • Van Gogh fietsroutes
  • In de voetsporen van van Gogh

Van Gogh: geboren en getogen in Brabant

Vincent van Gogh; een van Nederlands bekendste kunstschilders, werd in 1853 geboren in het Brabantse Zundert. Brabant speelde een belangrijke rol in zijn leven. Niet alleen groeide hij hier op, hij maakt hier ook zijn eerste meesterwerk, de Aardappeleters. Bovendien is in zijn jeugd in Brabant de basis gelegd voor zijn liefde voor de natuur, wat op veel van zijn werken terug is te zien.

Bekijk de video over het Van Gogh Nationaal Park. Belangrijk voor het behoud en de versterking van het landschap in Brabant.

Hieronder de belangrijkste momenten uit het leven van Vincent van Gogh in Brabant:

➤ Op 30 maart 1853 wordt Vincent van Gogh geboren in Zundert. Vincent heeft nog drie zussen en twee broers en regelmatig wandelt het hele gezin in de omgeving van Zundert, waar de liefde voor natuur wordt aangewakkert.

➤ Van 1866 tot 1868 volgde Vincent onderwijs aan de Hogere Burger School in Tilburg. Hier volgde hij zijn eerste tekenlessen van een van de beste tekenleraren op dat moment, Constant Cornelis Huijsmans.

➤ In 1881 kreeg Vincent in Etten-Leur zijn allereerste atelier. Ook registreerde hij zich hier voor het eerst als kunstenaar.

➤ In 1885 schilderde Vincent, toen hij bij zijn ouders in Nuenen woonde, zijn eerste meesterwerk, de Aardappeleters. 

Vincent van Gogh

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh

Tijdens een vakantie in Brabant kunt u op veel verschillende manieren in de voetsporen van Vincent van Gogh treden. Bekijk Brabant door zijn ogen ontdek waarom het tot zo'n inspiratiebron leidde voor zijn schilderijen. 

Overnachten in Van Gogh stijl

Bij Recreatiepark Duinhoeve kunt u overnachten in een accommodatie die geheel is ingericht in de Vincent van Gogh stijl. Dit moderne chalet is uitermate geschikt voor echte kunstliefhebbers. Maak uw vakantie in de voetsporen van Van Gogh compleet met een verblijf in deze bijzondere accommodatie. Het chalet beschikt over:

🎨  Veel details die verwijzen naar Vincent van Gogh

🎨  Woonkamer met gashaard, eethoek en zithoek met televisie

🎨  Volledig ingerichte keuken

🎨  3 slaapkamers (de accommodatie is geschikt voor max. 6 personen)

🎨  Badkamer met douche, toilet en wastafel

🎨  Tuin met terras en loungeset

Naast deze Van Gogh Chalet beschikken wij nog over een groot aanbod andere accommodaties. Of misschien wilt u wel liever kamperen? Uw ideale verblijf vindt u zeker bij Recreatiepark Duinhoeve.

Vanaf
€ 233
€ 225
1 nacht
2 personen

Van Gogh Chalet 6p.

Noord-Brabant, Udenhout
6JaNee3Ja
  • Ingerichte keuken
  • kachel
  • Badkamer met douche en toilet