Recreatiepark Duinhoeve

Mountainbiken

In de omgeving: 0km

De mountainbikeroute in de Loonse en Drunense duinen wordt gezien als één van de mooiste routes binnen Nederland en is geschikt voor iedereen: van beginners tot gevorderden.

De route leidt je door alle soorten natuur die deze omgeving te bieden heeft: stuifzand, naald- en loofbossen en heide. Op de mountainbikeroute bevinden zich enkele prachtige panorama's vanaf waar je tussen het fietsen door kunt genieten van de prachtige uitgestrekte natuur. Het grootste gedeelte van de mountainbikeroute bestaat uit goed onderhouden singletrack. Hoe vaak je de route ook rijdt, de invloeden van de omgeving en van het weer zorgen ervoor dat deze nooit precies het zelfde is. Erg leuk voor een mountainbike vakantie in Brabant.

Je vindt op de mountainbike route door de Loonse en Drunense duinen geen stukken waar je meer dan een minuut lekker rechtdoor kunt fietsen zonder obstakels tegen te komen. Je bent constant bezig met het inschatten van afstand, snelheid en bochtjes terwijl je door de steeds wisselende ondergrond regelmatig zult moeten schakelen. Dit maakt de route vrij technisch, al zullen ook beginners de mountainbike route op een lager tempo goed kunnen rijden.

Lengte: ongeveer 25 kilometer

Een van de beginpunten van de route is bij “De Rustende Jager”, gelegen op ongeveer 2,5 km van onze camping.

Bij "de Rustende Jager" kan je de verplichte mountainbike sticker aanschaffen voor €12,00 per stuk, deze is 1 kalenderjaar geldig. Een dag vergunning kost € 5,00. Ook kan je hier (kinder) mountainbikes huren voor € 20,- per fiets per dag. Ook op de website van natuurmonumenten kan je de vergunning aanschaffen.

Bekijk vergelijkbare faciliteiten