Udenhout is een dorp dat zeer geschikt is als uitvalsbasis voor een vakantie, ‘weekendje-weg’ of ‘dagje uit’. Naast het feit dat Udenhout centraal gelegen is tussen de steden Tilburg en 's-Hertogenbosch, en de bekende pretparken de Efteling en de Beekse Bergen, zijn ook fietstochten door de Loonse en Drunense duinen, De Brand, de Kampina en de Oisterwijkse bossen, uitstekend te starten vanuit Udenhout.
Wandelen door bovengenoemde natuurgebieden is uiteraard ook een activiteit waar vele toeristen Udenhout voor weten te vinden. Juist de combinatie die te maken is met bovengenoemde activiteiten en de plaatselijke, vaak minder bekende maar zeker niet minder leuke, toeristische trekpleisters maakt een bezoek aan Udenhout meer dan de moeite waard.

"Brabantse Broeder"
Bakkers die zich in de tijd van de gilden “Meester” wilden noemen moesten als examenopgaaf een broeder bakken. Zo'n broeder is dus een meesterwerk! De Brabantse Broeder wordt alleen gebakken door Specialiteitenbakkerij Besselink (Slimstraat 6, Udenhout). In de "Brabantse Broeder" zijn meerdere grondstoffen verwerkt o.a. uitgelezen rozijnen en op ouderwetse wijze gemalen amandelen. Het is zulk een delicatesse, dat het zeker de moeite waard is om te proeven.

"Brabantse Broeder"
In de omgeving: 3km

Meer Steden en dorpen

's-Hertogenbosch

De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, is vier keer benoemd tot Meest Gastvrije Stad van Nederland. Alle reden dus om 's-Hertogenbosch te bezoeken!

Zodra je in de binnenstad van 's-Hertogenbosch komt wordt direct duidelijk wat deze stad zo bijzonder maakt. Winkelen in de typische kleine straatjes, lekker eten in een van de vele restaurants of een biertje drinken in de gezellige cafe's. 's-Hertogenbosch is zonder twijfel een van de gezelligste steden van Nederland. De Bosschenaar ontvangt de bezoeker van de stad met open armen! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.

's-Hertogenbosch is vooral bekend vanwege de enorme en prachtig gebouwde Sint-Jans Kathedraal. Maar er is veel meer dat deze bourgondische stad bezienswaardig maakt. Wat dacht je van de Drakenfontein, het Jheronimus Bosch Artcenter, maak een stadswandeling, of een boottocht over de Dommel of door het unieke ondergrondse grachtenstelsel "de Binnendieze". Vanaf de vestingmuren van 's-Hertogenbosch heb je ook een mooi uitzicht over de Bossche Broek. De Bossche Broek bestaat uit drassige graslanden, weilanden, rietvelden en veel paden waar je kan wandelen en fietsen. Een groot contast met de drukte van de stad!

De winkels in de binnenstad zijn dagelijks geopend, ook op zondag. Koopavond is iedere donderdag, dan zijn de winkels geopend tot 21:00 uur Iedere zaterdag wordt de weekmarkt gehouden in 's-Hertogenbosch. Kleinere markten zijn er op woensdag en vrijdag.

Het centrum van 's-Hertogenbosch ligt op ongeveer 20 km van onze camping.

's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch

Tilburg

Tilburg is een veelzijdige stad in het zuiden van Nederland. Een stad die voornamelijk bekend staat om haar oude textielindustrie, maar ook om het grote aantal studenten dat in de stad te vinden is.

De laatste jaren is Tilburg erg gegroeid en gemoderniseerd en zijn er veel leuke plekken in de stad bijgekomen. In de stad is dan ook altijd wel wat te beleven en gaat het licht nooit uit, zoals Guus Meeuwis beschrijft in het nummer Brabant.

Tilburg
Tilburg

Heusden

Heusden is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden, gelegen aan de Bergsche Maas. Boven op de vestingwallen van vestingstad Heusden heb je een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad.

Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdek je tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gev

Heusden
Heusden