Steden en dorpen

's-Hertogenbosch

De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, is vier keer benoemd tot Meest Gastvrije Stad van Nederland. Alle reden dus om 's-Hertogenbosch te bezoeken!

Zodra je in de binnenstad van 's-Hertogenbosch komt wordt direct duidelijk wat deze stad zo bijzonder maakt. Winkelen in de typische kleine straatjes, lekker eten in een van de vele restaurants of een biertje drinken in de gezellige cafe's. 's-Hertogenbosch is zonder twijfel een van de gezelligste steden van Nederland. De Bosschenaar ontvangt de bezoeker van de stad met open armen! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.

's-Hertogenbosch is vooral bekend vanwege de enorme en prachtig gebouwde Sint-Jans Kathedraal. Maar er is veel meer dat deze bourgondische stad bezienswaardig maakt. Wat dacht je van de Drakenfontein, het Jheronimus Bosch Artcenter, maak een stadswandeling, of een boottocht over de Dommel of door het unieke ondergrondse grachtenstelsel "de Binnendieze".
Vanaf de vestingmuren van 's-Hertogenbosch heb je ook een mooi uitzicht over de Bossche Broek. De Bossche Broek bestaat uit drassige graslanden, weilanden, rietvelden en veel paden waar je kan wandelen en fietsen. Een groot contast met de drukte van de stad!

De winkels in de binnenstad zijn dagelijks geopend, ook op zondag.
Koopavond is iedere donderdag, dan zijn de winkels geopend tot 21:00 uur
Iedere zaterdag wordt de weekmarkt gehouden in 's-Hertogenbosch. Kleinere markten zijn er op woensdag en vrijdag.

Het centrum van 's-Hertogenbosch ligt op ongeveer 20 km van onze camping.


Tilburg

Tilburg is een veelzijdige stad in het zuiden van Nederland. Een stad die voornamelijk bekend staat om haar oude textielindustrie, maar ook om het grote aantal studenten dat in de stad te vinden is.

De laatste jaren is Tilburg erg gegroeid en gemoderniseerd en zijn er veel leuke plekken in de stad bijgekomen. In de stad is dan ook altijd wel wat te beleven en gaat het licht nooit uit, zoals Guus Meeuwis beschrijft in het nummer Brabant.

Doordat er in Tilburg de afgelopen jaren veel verbouwd en vernieuwd is, is er een mooie balans ontstaan tussen prachtige historische panden en moderne pleinen. Dit valt ook gelijk op als je de stad bezoekt. Tilburg telt ook vele parken die de moeite waard zijn. Van de sfeervolle Muzentuin tot het historische Wilhelminapark en het ruim opgezette Leijpark. En waar de stadsgrenzen eindigen, beginnen vrijwel direct enkele fraaie natuurgebieden.
Of ga een dagje naar het museum. In Tilburg vind je onder andere Museum De Pont, Natuurmuseum Brabant en Vincents Tekenlokaal. Volop keus door voor eenieder die er graag op uittrekt.

De winkels in het centrum zijn dagelijks geopend, ook op zondag.
Koopavond is iedere donderdag, dan zijn de winkels geopend tot 21:00 uur
Iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag wordt de markten gehouden in Tilburg.

Het centrum van Tilburg ligt op ongeveer 15 km van onze camping.

Heusden

Heusden is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden, gelegen aan de Bergsche Maas. Boven op de vestingwallen van vestingstad Heusden heb je een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad.

Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdek je tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met mooie gevelstenen. De vesting heeft hierdoor een sfeervol karakter.

Ondanks de vele monumentale panden die Heusden telt (134 panden in totaal), is het vestingstadje geen openluchtmuseum geworden, maar een stad waarin nog steeds gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Zeker een bezoek waard!

De winkels zijn dagelijks geopend, ook op zondag.
Koopavond is iedere vrijdag, dan zijn de winkels geopend tot 20:00 uur
Iedere donderdag is er markt in Heusden

Het centrum van Heusden ligt op ongeveer 25 km van onze camping.