In de omgeving: 3km

Udenhout is een dorp dat zeer geschikt is als uitvalsbasis voor een vakantie, ‘weekendje-weg’ of ‘dagje uit’. Naast het feit dat Udenhout centraal gelegen is tussen de steden Tilburg en 's-Hertogenbosch, en de bekende pretparken de Efteling en de Beekse Bergen, zijn ook fietstochten door de Loonse en Drunense duinen, De Brand, de Kampina en de Oisterwijkse bossen, uitstekend te starten vanuit Udenhout.
Wandelen door bovengenoemde natuurgebieden is uiteraard ook een activiteit waar vele toeristen Udenhout voor weten te vinden. Juist de combinatie die te maken is met bovengenoemde activiteiten en de plaatselijke, vaak minder bekende maar zeker niet minder leuke, toeristische trekpleisters maakt een bezoek aan Udenhout meer dan de moeite waard.

"Brabantse Broeder"
Bakkers die zich in de tijd van de gilden “Meester” wilden noemen moesten als examenopgaaf een broeder bakken. Zo'n broeder is dus een meesterwerk! De Brabantse Broeder wordt alleen gebakken door Specialiteitenbakkerij Besselink (Slimstraat 6, Udenhout). In de "Brabantse Broeder" zijn meerdere grondstoffen verwerkt o.a. uitgelezen rozijnen en op ouderwetse wijze gemalen amandelen. Het is zulk een delicatesse, dat het zeker de moeite waard is om te proeven.

"Brabantse Broeder"

Meer Steden en dorpen

's-Hertogenbosch

De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant, is vier keer benoemd tot Meest Gastvrije Stad van Nederland. Alle reden dus om 's-Hertogenbosch te bezoeken!

Zodra je in de binnenstad van 's-Hertogenbosch komt wordt direct duidelijk wat deze stad zo bijzonder maakt. Winkelen in de typische kleine straatjes, lekker eten in een van de vele restaurants of een biertje drinken in de gezellige cafe's. 's-Hertogenbosch is zonder twijfel een van de gezelligste steden van Nederland. De Bosschenaar ontvangt de bezoeker van de stad met open armen! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.

's-Hertogenbosch is vooral bekend vanwege de enorme en prachtig gebouwde Sint-Jans Kathedraal. Maar er is veel meer dat deze bourgondische stad bezienswaardig maakt. Wat dacht je van de Drakenfontein, het Jheronimus Bosch Artcenter, maak een stadswandeling, of een boottocht over de Dommel of door het unieke ondergrondse grachtenstelsel "de Binnendieze". Voor meer informatie over de bezienswaardigheden in Den Bosch klik op onderstaande link. www.bezoekdenbosch.nl

De winkels in de binnenstad zijn dagelijks geopend, ook op zondag. Koopavond is iedere donderdag, dan zijn de winkels geopend tot 21:00 uur Iedere zaterdag wordt de weekmarkt gehouden in 's-Hertogenbosch. Kleinere markten zijn er op woensdag en vrijdag.

Het centrum van 's-Hertogenbosch ligt op ongeveer 20 km van onze camping.

Tilburg

Tilburg is liefde op het tweede gezicht. Een stad die barst van de creativiteit, waar je altijd weer verrassende ontdekkingen doet. Hier leerde Vincent van Gogh tekenen en groeide Guus Meeuwis uit van student tot volksheld. Tilburg heeft vele verborgen pareltjes, maar ook spraakmakende musea, zoals De Pont en het TextielMuseum en een dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden. En wat te denken van de hippe Spoorzone, met restaurants waar je heerlijk kunt eten. Of bezoek de Piushaven voor ontspanning op en aan het water. Tilburg is ook een echte evenementenstad met bijvoorbeeld de Tilburgse kermis,  Festival Circolo , Carnaval, de Meimarkt, Koningsdag, Roadburn Festival en Tilburg Ten Miles.

Klik op onderstaande link voor leuke bezienswaardigheden in Tilburg.

https://www.vvvtilburg.nl/

Heusden

Heusden is een gerestaureerde vestingstad in de Nederlandse gemeente Heusden, gelegen aan de Bergsche Maas. Boven op de vestingwallen van vestingstad Heusden heb je een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. 

Wandelend door de schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdek je tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels.