Fietstocht langs oorlogsmonumenten

In Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen bevinden zich vijf oorlogsmonumenten. Een duingids begeleidt u op de fiets langs drie verschillende monumenten en hij vertelt u over de geschiedenis van deze plaatsen. Monumenten die bezocht worden zijn het monument bij Bosch en Duin, het Udenhouts Mariakapelletje en het Vredesmonument in Kaatsheuvel. Ook laat de gids sporen uit het verleden zien zoals bomkraters en een loopgraaf. Natuurlijk komt ook de natuur volop aanbod en komt het kappen van bos ten behoeve van het stuifzandherstel aan de orde. Dit laatste brengt bijzondere gevaren met zicht mee….. namelijk dat granaten bloot komen te liggen. De fietstocht - met soms een korte wandeling - duurt ongeveer drie uur en is 18 km lang. Vanwege de veiligheid kunnen alleen kinderen vanaf 9 jaar meefietsen en zal een fietsgroep uit hooguit 15 personen bestaan. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
apr
25

Eten uit de Natuur, kindereditie

Je wordt verwelkomt met natuurlimonade en maakt kennismaking met alle deelnemers. Daarna ga je samen met een natuurgids op kruidenavontuur in natuurgebied den Brand. Alles wat eetbaar is wordt bekeken en misschien zelfs wel geproefd. Daarna ga je met elkaar aan de slag in een workshop koken en sluit je af met een heerlijk natuurlijk diner. Praktische informatie Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent, zodat de groep op tijd kan vertrekken. Honden zijn helaas niet toegestaan tijdens deze wandeling. Deze activiteit wordt verzorgd door IVN Brabant, te bereiken via 088 500 3110 of brabant@ivn.nl. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
mei
2

Breda Jazz Festival

Breda verandert in één groot Jazzpodium dat in het teken staat van jazzmuziek en allerlei aanverwante stijlen. Het Breda Jazz Festival bestaat sinds 1971 en is in zijn soort het oudste en grootste jazzfestival van Nederland en Europa. Tweehonderd concerten op bijna twintig podia! De meeste concerten zijn gratis te bezoeken. Voor enkele binnenconcerten zijn kaarten in de verkoop.
mei
10
-
mei
13

Stiltewandeling door De Loonse en Drunense Duinen

Stiltes kunnen heel verhelderend zijn en je net dat beetje rust geven die je zoekt. Helaas gunnen we onszelf vaak de tijd niet om de stilte op te zoeken. Tijdens deze excursie ontkom je er niet aan. Onze boswachter vertelt zeker wat over het gebied, maar geeft je ook vol op de tijd om in stilte de schoonheid van de natuur in haar volle kracht te ervaren. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
mei
12

Lekker landschap: op zoek naar kruiden!

Ben je op zoek naar een culinaire activiteit in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen? Meld je dan aan voor het arrangement Lekker Landschap! In samenwerking met Sprankenhof worden wandelen en koken gecombineerd. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
mei
12

Tilburg Hap Stap Festival

In het Pinksterweekend van 2018 vindt het Tilburg Hap Stap Festival plaats in de Interpolistuin. Lekker happen, lekker stappen en dat alles onder het genot van live muziek. Dat is Tilburg Hap Stap Festival. Het culinaire evenement van Tilburg waarbij restaurants zich presenteren aan het publiek. Toegang voor Hap Stap is gratis!
mei
18
-
mei
21

Meimarkt Tilburg

De grootste nachtelijke rommelmarkt van Nederland! Vanaf zaterdagavond tot zondagmiddag verandert de binnenstad van Tilburg in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Zo zullen er maar liefst 750 kramen, 40 grondplaatsen en 80 kinderplaatsen zijn, waar alleen particulieren zich naar hartenlust marktkoopman kunnen wanen. 19 mei 2018 / 20 mei 2018 van 22.00 - 17.00 uur.
mei
19
-
mei
20

De natuur beleven met al je zintuigen

Samen met een duingids ga je op pad. Niet om te wandelen maar om de natuur met al je zintuigen te beleven. Door het uitvoeren van allerlei verassende opdrachten kom je meer over de natuur te weten. Maar worden vooral al je zintuigen geprikkeld en wakker gemaakt. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
mei
20

Het leven van de libellen op Huis ter Heide

Vind jij die kleurrijke libellen bij het water ook zo mooi? Op zondag 27 mei ga je samen met de boswachter de libel ontdekken! Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
mei
27

Nachtzwaluwexcursie in Loonse en Drunense Duinen

Wil jij de mystieke en zeldzame nachtzwaluw met eigen ogen aanschouwen? Ga dan 1 juni in de schemer mee op pad met onze boswachter. Meld je snel aan. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor bovenstaande excursies is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar de activiteitenkalender op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Meer natuur!
jun
1

Intents Festival

Intents Festival wordt jaarlijks gehouden in het begin van juni en is één van de grootste en meest vooruitstrevende dance-festivals van Nederland. Het is een driedaags allround festival met vooral focus op de hardere stijlen. Bezoekers van Intents Festival begeven zich in een compleet gethematiseerde parallelle wereld, waarin alles tot in de puntjes is uitgewerkt. De immense podia worden tot in het kleinste detail uitgewerkt en de producties zijn overweldigend.
jun
2
-
jun
3

Best Kept Secret Festival

Op Best Kept Secret zie je de artiesten die je niet mag missen in een unieke, intieme sfeer en bij voorkeur voor een groter publiek dan ze normaal gesproken gewend zijn. Van indierock tot electronica en van hiphop tot garagerock: als wij het tof vinden, staat het op Best Kept Secret. Er valt genoeg te ontdekken in een line-up met bijna 100 artiesten, bands en dj’s.
jun
8
-
jun
10

Festival Mundial

Op 23 & 24 juni vindt de 31e editie van Festival Mundial plaats in de Tilburgse Spoorzone. Het speelterrein voor fantastische acts, heerlijk eten bij de talloze foodtrucks en toffe mensen. Ontdek nieuwe artiesten en dans tot de zon ondergaat (en daarna). Laat je inspireren en vergeet niet om maximaal te genieten!
jun
23
-
jun
24

Tilburgse Kermis

De 447e kermis in Tilburg telt ook dit jaar weer meer dan 200 attracties. Over een 3 kilometer lang lint door de binnenstad staan weer de meest fantastische attracties. Veel attracties zijn weer terug gekomen en er zijn een aantal spectaculaire nieuwkomers. Tilburg heeft het grootste evenement van Nederland met 1,5 miljoen bezoekers. Deze kermis biedt voor ieder wat wils, met nieuwe attracties en oude bekenden.
jul
20
-
jul
29

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard is hét internationale stads- en zomertheaterfestival van Zuid-Nederland, iedere zomer, elf dagen, in de tweede week van augustus. Het festival combineert het avontuurlijke van producties op bijzondere locaties in en om de stad, met voorstellingen en concerten op het bruisende festivalplein en producties in de Bossche theaters en concertzalen.
aug
2
-
aug
12

Decibel Outdoor

Sinds 2002 is Decibel outdoor voor de ware harde stijlen liefhebbers een begrip en voor velen van hen een vaste prik in hun festival agenda. Of je het dit jaar nu voor het eerst gaat beleven of al jaren traditiegetrouw naar Decibel gaat, een ding is zeker: je zal met duizenden mede-festivalgangers keihard losgaan op het mooiste festivalterrein van Nederland: Beekse bergen te Hilvarenbeek
aug
17
-
aug
19

Tilburg Ten Miles

De elementen top, massa en sfeer komen bij de CZ Tilburg Ten Miles op unieke wijze samen. Traditiegetrouw vindt het evenement plaats op de eerste zondag in september. Het is de opening van het najaarsseizoen op de weg in Nederland. Op zondag 2 september 2018 vindt de 31ste editie plaats.
sep
2
-
sep
2