Activiteiten in de omgeving

Efteling extra lang geopend in Juli en Augustus 2017

Efteling logo

Bezoek tijdens de zomermaanden de Efteling en geniet volop van alle attracties en spectaculair entertainment. In juli en augustus is de Efteling elke dag tot 20:00 uur geopend en op vrijdagen en zaterdagen zelfs tot 23.00 uur!

Zie https://www.efteling.com/nl/park/seizoenen/zomer voor meer informatie. 

 

Unentse Mèrt Zondag 10 september 2017

Verkoop geitenkaasOp zondag 10 september 2017 zullen de straten in het centrum van Udenhout tussen 10 en 17 uur wederom het decor zijn van de Unentse Mèrt. De organisatie is druk bezig om dit jaar een geheel vernieuwd programma in elkaar te zetten, zonder afbreuk te doen aan de kern van de Unentse Mèrt: een gezellige jaarmarkt met een vleugje folklore.

Kings of Colors Graffiti Festival Den Bosch   9 & 10 september 2017

Kom je ook naar het Kings of Colors festival, The Streetfest With The Streets Best? Kings of Colors is een festival voor iedereen, waar je kwaliteit vindt. Kwaliteit op vele vlakken, want het festival toont actuele Urban kunst op de ART-market, graffiti, stencilart en er zijn diverse workshops. Er is een Kings of Colors breakdance-battle, een BMX- en skatepark, theater en er zijn exposities die je met je vriendengroep en zelfs je hele gezin, kunt beleven. En Kings of Colors heeft deze editie voor het eerst een avondprogramma met livemuziek en DJ’s! Deelnemen of om je heen kijken op ons terras met een van de speciale bieren in de hand, of koffie gemaakt door een barista. En wil je eten, dan kan dat. Foodtrucks met eten bereid door top koks uit diverse windstreken. Alles mag en kan, er is plek en programmering voor iedereen. Voor meer informatie, bekijk de website http://kingsofcolors.com/

Bourgondisch Den Bosch  14-17 september 2017

Op Bourgondisch Den Bosch presenteert de lokale horeca zich van zijn beste kant.

Gedurende vier dagen kan de bezoeker van Bourgondisch Den Bosch kennis maken met de diverse lokale restaurants uit Den Bosch & omgeving. Niet alleen worden culinaire hoogstandjes aan het publiek getoond, maar de Parade is extra sfeervol aangekleed. Bourgondisch Den Bosch is gratis toegankelijk en betalen doe je met "Gerritjes", welke € 1,25 per stuk zijn.

Maritiem 's-Hertogenbosch  15-17 september 2017

Maritiem ‘s-Hertogenbosch is het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland en vindt eens per twee jaar plaats in het maritieme hart van ‘s-Hertogenbosch.

Maar liefst drie dagen lang staat de stad volledig in het teken van de scheepsvaart. Tijdens het evenement is de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen en bruist de binnenstad van de festiviteiten. Zo geniet u van openluchtconcerten, maritieme demonstraties, een shantykorenfestival, het zeeliederensongfestival, een braderie, jeugdattracties en de culinaire heerlijkheden die met de scheepvaart gepaard gaan. Wij begroeten u graag weer tijdens Maritiem ’s-Hertogenbosch op 15, 16 en 17 september 2017.

BrabantNacht 23 september 2017

Ervaar hoe het verhaal van historisch Breda tot leven komt of beleef de Urban Culture van Helmond. Dompel je onder in de cultuur van bruisend Tilburg of geniet van de ongekende natuur van Nationaal Park De Biesbosch; het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Ga op safari in de wildernis van Beekse Bergen, of treed (letterlijk!) in de voetsporen van Vincent van Gogh. Word ‘designer for a night’ in designhoofdstad Eindhoven of laat je betoveren door de Efteling – wederom uitgeroepen tot één van Europa’s beste themaparken. Laat je culinair verrassen in onze hoofdstad ’s-Hertogenbosch of stap in de geschiedenis van de eeuwenoude vestingstad Bergen op Zoom. Je hoort méér, proeft méér en ontdekt méér in het donker. Bekijk de website voor tickets en info: https://www.visitbrabant.nl/nl/brabantnacht

Lekker Landschap: Op zoek naar paddenstoelen 7 oktober 13:30 uur

Ben je op zoek naar een culinaire activiteit in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen? Meld je dan aan voor het arrangement Lekker Landschap! In samenwerking met Sprankenhof worden wandelen en koken gecombineerd.
Let op: Deze activiteit is georganiseerd door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar http://www.np-deloonseendrunenseduinen.nl/

Wandeling: Paddenstoelenwadeling 15 oktober 10:00 uur

Tijdens deze wandeling door natuurgebied De Brand leer je alles over de paddenstoel. Deze schimmelsoort kent vele soorten en maten. Ga samen met de gids op zoek naar de mooiste creaties van moeder natuur! Paddenstoelen zijn niet alleen mooi en interessant om te zien, maar vervullen ook een hele belangrijke rol in de natuur!
Let op: Deze activiteit is georganiseerd door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar http://www.np-deloonseendrunenseduinen.nl/

Wandeling: Nacht van de Nacht 28 oktober 19:00 uur

Ben je niet bang in het donker en wil je de Duinen wel eens na zonsondergang beleven? Doe dan mee aan de excursie 'Nacht van de Nacht'!
Let op: Deze activiteit is georganiseerd door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk! Ga voor locatie, deelnamekosten en aanmelden naar http://www.np-deloonseendrunenseduinen.nl/