Activiteiten in de omgeving

Efteling Midsummer Festival 17 juni 2017

foto van Efteling.

Zaterdag 17 juni 2017 is het weer zo ver, Efteling Midsummer Festival! Geniet met je vrienden, naast de attracties, van heerlijk eten en drinken. Luister samen naar artiesten en bekijk het verrassende entertainment op zeven verschillende Midsummer Areas. Een relaxte avond vol bijzondere belevingen. Zie https://www.efteling.com/nl/specials/midsummer-festival-2017 voor meer informatie. 

 

Festival Mundial  24 en 25 juni 2017

Festival Mundial is een muziekfestival dat sinds 1987 jaarlijks wordt gehouden, met een focus op wereldmuziek.

Al meer dan een kwart eeuw lang heeft Festival Mundial bewezen het beste van twee werelden te combineren. Het festival kijkt verder dan haar neus lang is en laat zien dat ook niet-Westerse muziek de moeite waard is. Daarnaast passeren de meest veelbelovende vaderlandse acts de revue. Niet alleen de muziek op het festival kenmerkt zich door wereldwijde cross-overs, maar ook het publiek is van een verschillend pluimage. Op het festivalterrein voel je de positieve Mundial-vibe in elk grasprietje. Jong en oud genieten hier samen van alles wat het nieuwe Mundial te bieden heeft. 
Naast muziek richt Festival Mundial zich steeds meer op het totaalplaatje. Energieke dansacts, de crème-de-la-crème van theaterland en overweldigende performing arts prijken vol glorie op de programmafolders.. 

Kermis Tilburg 21-30 juli 2017

De Tilburgse Kermis wordt in 2017 op vrijdag 21 juli om 19.30 uur geopend en wordt op zondag 30 juli met vuurwerk om 22.00 uur afgesloten. Verder zijn er natuurlijk de themadagen: blauwe zondag, roze maandag, caribische avond, de kindermiddag en de gehandicaptenmiddag. Ben jij er ook weer bij?

Roze Maandag
Topper van de Tilburgse Kermis is de Roze Maandag met op het Pieter Vreedeplein het Think Pink evenement. Roze Maandag is een groot gay-evenement, maar is te gek voor iedereen! Kom feesten, trek je meest uitbundige outfit aan, spot extreme figuren en geniet gewoon van dit geweldige feest!

Theaterfestival Boulevard   3-13 augustus 2017

Van donderdag 3 t/m zondag 13 augustus staat Den Bosch weer in het teken van het jaarlijkse festival Boulevard. Theaterfestival Boulevard is een ontdekkingsreis door de wereld van theater, muziek en dans.

Het sfeervolle hart van het festival ligt aan de voet van de St. Jan, maar de voorstellingen, concerten en projecten vinden verspreid over de hele stad plaats. Op de Parade vind je diverse gezellige kleine theatertentjes, een groot podium waar dagelijks een grote dagafsluiting plaatsvindt (mis deze niet!) en een aantal openlucht-cafés en restaurants. Rondom het festivalterrein zijn ook gezellige terrassen en restaurants te vinden.

Bourgondisch Den Bosch  14-17 september 2017

Op Bourgondisch Den Bosch presenteert de lokale horeca zich van zijn beste kant.

Gedurende vier dagen kan de bezoeker van Bourgondisch Den Bosch kennis maken met de diverse lokale restaurants uit Den Bosch & omgeving. Niet alleen worden culinaire hoogstandjes aan het publiek getoond, maar de Parade is extra sfeervol aangekleed. Bourgondisch Den Bosch is gratis toegankelijk en betalen doe je met "Gerritjes", welke € 1,25 per stuk zijn.

Maritiem 's-Hertogenbosch  15-17 september 2017

Maritiem ‘s-Hertogenbosch is het grootste maritiem-historische binnenvaartevenement van Nederland en vindt eens per twee jaar plaats in het maritieme hart van ‘s-Hertogenbosch.

Maar liefst drie dagen lang staat de stad volledig in het teken van de scheepsvaart. Tijdens het evenement is de grootste collectie klassieke en traditionele binnenvaartschepen te bewonderen en bruist de binnenstad van de festiviteiten. Zo geniet u van openluchtconcerten, maritieme demonstraties, een shantykorenfestival, het zeeliederensongfestival, een braderie, jeugdattracties en de culinaire heerlijkheden die met de scheepvaart gepaard gaan. Wij begroeten u graag weer tijdens Maritiem ’s-Hertogenbosch op 15, 16 en 17 september 2017.